Date generale

ASCOTID Trail Race este o campanie de sănătate organizată de Asociația Copiilor și Tinerilor Diabetici Mureș (ASCOTID)  și reprezintă o competiție de alergare pe teren accidendat care susține activitatea fizică pentru toate categoriile de vârstă. Competiția se va desfășura în Târgu Mureș iar zona principală de desfășurare a acesteia este Platoul Cornești (reprezentând cel mai înalt punct al orașului). Traseul este considerat unul ușor însă care necesită un nivel minim de pregătire având în vedere diferența de nivel care se înregistrează (aproximativ 584 de metri pentru proba de semimaraton, respectiv 256 de metri pentru proba de cros).

Menționăm următoarele distanțe pentru cele 4 probe regăsite în practica sportivă:

 • Proba de cros, cu o lungime de 10 kilometri, timp limită de parcurgere 2,5 h
 • Proba de semimaraton, cu o lungime de 21de kilometri – timp limită de parcurgere de 4h
 • Cursa Family (echipa formată dintr-un copil cu vârstă între 0-6ani şi un adult) cu o lungime de  0.6 km – timp limită de parcurgere 30′
 •  Cursa de copii cu o lungime de 0.6 kilometri( cu vîrsta între 7 – 10 ani ) și Cursa de copii cu o lungime de 1,2 km ( cu vîrsta între 11-17 ani) -timp limită de parcurgere 30′.
  Pe traseu, sportivii de la semimaraton vor avea parte de 4 puncte de susținere alimentară/hidrică, cei de la proba de cros vor avea parte de 2 puncte de susținere alimentară/hidrică iar copii vor avea 1 singur punct de susținere alimentară (zona de finish).
Modificări ale traseului

Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica traseul sau de a anula desfășurarea competiției în caz de vreme nefavorabilă care pune în pericol buna practică sportivă a concurenților.

Amânarea/anularea competiției

Organizatorii amintesc faptul că taxa de înscriere, în cazul în care competiția va fi anulată, nu va fi restituită dacă această inconveniență nu le aparține(calamități).

Documente necesare pentru a ridica kit-ul de participare
 • Actul de indentitate,
 • Contribuția de participare pentru susținerea evenimentului(pentru sportivii care se înregistrează la competiție până în data de 09.09.2022),
 • Declarația pe propria răspundere, completată și semnată,
 • Declarația pe propria răspundere, completată, semnată de către părinte (tutore) pentru participanții cu vârstă sub 18 ani.
Înscriere
 • Să aibă în vedere faptul că organizatorii nu îşi asumă responsabilitatea pentru obiectele care au fost pierdute în zona de start sau pe parcursul traseului.
 • Concurentul este obligat să anunţe primul voluntar întâmpinat pe parcursul traseului sau la primul punct de control şi/sau hidratare incapacitatea de a continua proba aleasă.
 • Concurenţii îşi asumă orice daună penală sau civilă pe care au produs-o altui concurent.
 • Prin înscrierea și participarea la probele competițieiaceștia accepta implicit ca materialele pot fi folosite de către organizatori în realizarea de clipuri, colaje, cover-uri și/sau alte produse publicitare pentru promovarea concursului.  Participantii sunt direct responsabili pentru participarea la aceasta cursă, organizatorul nu iși asumă în nici un fel de obligatie în cazul în care participantul se accidenteazăsau se rănește. Există în zona de start/finish Serviciul Salvamont și Salvare care vor acorda serviciul de prim ajutor, în caz de nevoie.
Participanți

Cursa de copii este destinată celor cu vârsta de până la 17 ani. Cursa de cros poate reprezenta activitatea la care aceştia optează numai în cazul în care tinerii sunt legitimații la un club sportiv și prezintă reale calități atletice în concordanță cu activitatea care se va desfășura în cadrul probei stabilite sau este însoţit de către părinte iar acesta semnează declaraţia pe propria răspundere. Minorii vor fi înscrisi de reprezentantul legal (părinte sau tutore) pe răspunderea acestuia. Dacă reprezentantul legal nu este părintele, ci tutorele, atunci e necesară şi o dovadă corespunzătoare care atestă calitatea de tutore a celui care semnează declaraţia notarială sau olografă la faţa locului. Înscrierea pe site prin înregistrarea unei vârste diferite decât cea reală atrage după sine eliminarea din concurs. Dacă dintr-un motiv întemeiat persoana înscrisă online doreşte să îşi anuleze înscrierea, poate face acest lucru printr-un e-mail trimis la adresa de email trailrace.ascotid@gmail.com. În cazul retragerii înscrierii, Contrbuția de participare NU POATE FI RETURNATĂ, însă locul poate fi cedat unui alt concurent. Îi încurajăm pe cei care nu mai pot concura să transfere taxa altei persoane şi să anunţe organizatorul printr-un e-mail trimis la adresa trailrace.ascotid@gmail.com până la data de 09 sept. 2022.

              Înscrierea participanților va fi confirmata printr-un e-mail în decurs de 24 de ore.

 

Echipament obligatoriu
 • Încălţăminte sport, specifică pentru astfel de activităţi.
 • Numărul de concurs oferit de către organizatori vizibil pe toată durata cursei.
 • Chip-ul de cronometrare.
 • Echipament impermeabil în caz de vreme nefavorabilă
 • pahar / bidon de apă / pungă camelback(optional)
Cronometrare

Cronometrarea se realizează la secundă cu un dispozitiv de cronometrare cu chip, iar sportivul care va parcurge în cel mai scurt timp traseul stabilit va fi câştigătorul probei la care participă.

Descalificarea sportivului

Se impune în următoare cazuri:

 • Timpul limită impus de către organizatori nu a fost respectat.
 • Traseul nu a fost respectat (scurtături).
 • Se utilizează orice mijloc de transport pentru a parcurge traseul, în afara acțiunii sportive stabilite de natura competiției (alergare).
 • Sportivul va fi eliminat în cazul în care organizatorul consideră că acesta nu mai poate continua activitatea sportivă (accidentare).
 • Sportivul nu deține echipamentul adecvat/obligatoriu.
 • Se semnalează comportament nesportiv, comportame nesportiv faţăde alţi concurenţi sau lipsa de respect faţă de oficiali, organizatori,voluntari, public spectatori, localnici
 • Se deteriorează mediul înconjurător, părăsirea echipamentului pe traseu sau aruncarea de gunoaie şi resturi pe traseu (ambalajele utilizate pot fi lăsate la punctele de control şi de alimentare).
 • Pierderea numărului de concurs.
 • Ratarea unui punct de control.
Retragerea din cursă

Orice participant care s-a accidentat după startul competiției sau starea fizică nu îi permite finalizarea probei la care participă, este obligat să anunțe organizatorii la primul punct de verificare/alimentare care se regăsește pe traseu. La întoarcerea în zona de finish (acțiune asigurată de către organizatori) acesta va completa o fișă prin care declară că nu a finalizat cursa şi motivele acestei acţiuni (după caz). Continuarea cursei se poate face doar pe propria răspundere iar organizatorii nu mai garantează că pe traseu vor mai fi voluntari, puncte de alimentare funcţionale, marcaje etc., iar concurentul se consideră în afara concursului. Va exista un punct de prim ajutor unde se va asigura serviciu medical de specialitate în caz de nevoie.

Premiere

Organizatorii vor premia câştigătorii probelor open (Cros, Semimaraton) şi câştigătorii probelor de vârstă la fiecare categorie (Cros, Semimaraton, Cursa copii, Family).Fiecare participant va primi diplomă de participare (online) şi medalie de finisher.

Declaratie adulti

Declaratie family

Declaratie minori

Scroll to Top