Semimaraton

Denumire probă: Semimaraton (20 kilometri, 520 metri diferență pozitivă de nivel)

Locul de start a probei: Platoul Cornești

Date despre traseu:

Cursa de semimaraton reprezintă activitatea sportivă principală a acestui evenimenit. Termenul de caracterizare este dedicat special acestei activități specifice din pricina numărului de participanți care sunt așteptați și implicit a distanței care urmează a fi parcursă. Debutul probei va avea loc odată cu startul probei de cross, la ora 10, iar distanța parcursă va fi de 21 de kilometri cu o diferență de nivel pozitivă de 584 de metri. Locul în care traseul celor două probe se desparte reprezintă atingerea a 20% din traseul care va fi parcurs în această probă de semimaraton. Numărul punctelor de alimentare crește direct proporțional cu distanța parcursă iar în acest caz se vor întâlni pe parcursul probei 4 puncte de alimentare, poziționate la 5 (distanță medie) kilometri diferență între ele.

Distanța totală care se va atinge, reprezintă parcurgerea a unor poteci marcate care face legătura dintre Sângeorgiu de Mureș și orașul. Din distanța stabilită, precizăm faptul că un număr de 6 kilometri se vor desfășura pe aceleași poteci, restul traseului reprezentând atingerea a unor noi puncte, sub forma unui circuit.

Traseul propriu zis se regăsește în Pădurea Cornești cu punct de ponire de la Platoul Cornești (zona grădinii zoologice). Startul probei reprezintă momentul în care sportivii se îndreaptă către potecile special marcate pentru competiție iar acest aspect presupune parcurgerea zonei Platoului Cornești până la intersecția cu traseul care vizează coborârea spre cartierul Tudor Vladimierescu. Aici, vom întâlni o coborâre negativă de nivel de aproximativ 77 de metri pe o distanță de 0,7 kilometri. Atingerea bazei (strada Negoiului) reprezintă și debutului unei urcări care va conduce alergătorul spre zona Mașini de Calcul, atingându-se borna de aproximativ 5 kilometri la intersecția care despărte traseul probei de cross de cea a semimaratonului. Alergătorii de semimaraton vor continua spre Sângeorgiu de Mureș (Vf. Terebici) fără ca traseul să înregistreze modificări semnificative ale diferenței de nivel, ieșind din pădurea Cornești pe baza unei bucle care va atinge pe partea de urcare Vf. Terebici. De aici traseu va continua prin pădure în zona Vf. Cinege, după care alergătorii se vor întoarce spre grădina zoologică, punct asociat cu traseul de cros, vizând zona marginală a pădurii (Spitalul Clinic și Județean Mureș), urmată de o ultimă urcare spre zona de finish și implicit kilometrul 20 al traseului.

Timp limită de parcurgere a traseului: 4 ore

Categorii de vârstă:

Categoria 1: 19-24
Categoria 2: 25-34
Categoria 3: 35-44
Categoria 4: 45-54
Categoria 5: 55-59
Categoria 6: >60

Ultimele știri

Sport Guru alături de ASCOTID Trail Race

SportGuru.ro este noul sponsor al competiției ASCOTID Trail Race. Categoriile Open, Masculin și Feminin, din curse Mai mult...

Drumeție

Dacă nu participi la competiţie dar vrei să o vezi dintr-o perspectivă mai “personală”, Şoim de Mun Mai mult...

Înscrierile pentru cursele de 1.2 km

Înscrierile pentru probele: Cursa Copiilor (1.2 km) și Cursa Mami și Bebe (1.2 km) au luat sfârșit.   Vă mulț Mai mult...